Thailand - tirsdag den 24. februar 2004


Bang Saphan - Krabi

Tilbage

Solopgangen lignede sig selv. Et par lokale fiskerbåde udgjorde dog en smule variation hundrede meter nord for hotellet.

Kl. lidt før 8 stod der piccoliner klar til at hente vores kufferter i hytterne. I receptionen stod der flere ansatte klar til at tage afsked med os. Eric og Claude var der også. Vores kufferter blev behørigt bundet på toppen af en wan og med de vinkende hotelfolk bag os, gik det snart afsted mod Krabi - og turen blev slet ikke så slem, som vi måske havde frygtet.

Hovedvejen syd for Bang Saphan var åbenbart i en mærkbar bedre stand end nord for - eller også hjalp det, at chaufføren rettede sig efter Torbens instrukser om ikke at køre 130 km/t men holde sig på 100 - 110.

Efter ca. 1 1/2 time, passerede vi Chumphon og fortsatte sydpå (ikke mod Phuket). Efter knap en times yderligere kørsel, nåede vi et helt nyt stykke motorvej, der gik direkte mod Krabi. Det var nogle lange lige strækninger, hvor bilisterne skulle passe på ikke at blive lullet i søvn. Vi så en tankvogn, der var kørt i grøften på en måde, så vi sagtens kunne have chaufføren mistænkt for at være faldet i søvn.

På motorvejen kunne vi fornemme, at naturen omkring os skiftede fra et mere jævnt landskab med enkelte bjerge - til et område med mange dramatiske og stejle klippeformationer. Et imponerende syn, der er karakteristisk for Krabi-området.

Før vi vidste af det, var vi i Krabi og chaufføren fandt hurtigt vores City Hotel. Vi havde aftalt, at vi ville sende Torben, Anni og Marie op, for at checke værelserne, men alene facaden på hotellet fik os til at acceptere hotellet. Vi tog afsked med vores 2 chauffører fra Coral Hotel alt imens hjælpsomt personale fra City Hotel bar vores kufferter op på 4. sal.

Kl. var 14, så det var på høje tid at få noget frokost. Ikke langt fra hotellet fandt vi en sjovt indrettet restaurant nede ved flodbredden. Herfra strømmede der god jazzmusik, så den blev valgt.

Efter en god frokost og en lille spadseretur i Krabis bymidte, valgte far og mor at gå tilbage til hotellet, for at hvile sig. Vi andre forsøgte at finde et hotel, der var nævnt i Lonely Planets Thailands-guide. Det specielle ved hotellet var, at der på toppen af den 5-etage høje bygning var en panoramabar med 360 graders view ud over byen. Jeg siger bare: hold kæft, hvor var det en varm tur, at finde frem til det hotel!

Heldigvis var der kolde drinks og øl til os på toppen. Udsigten var nu ikke helt så god, som vi havde drømt om. Det var drikkevarerne til gengæld!

Vi vandrede tilbage mod bymidten og fandt frem til en restaurant, der var kendt for at servere mad fra hele verden. De havde bl.a. friskbagt brød (også rugbrød!) - og OST! Mon ikke den skulle checkes nærmere til aften?

Tilbage til hotellet gik det og vi kunne konstatere, at Krabi er forholdsvis let at overskue. Det blev til et kort hvil på hotellet, før vi satte snuden mod det marked, der lå lige overfor hotellet. Det er altid interessant at se, hvad de lokale markeder kan formå. Deres måde at arrangere grøntsager, frugt og kød er altid et skue værd.

Efter en lille times slentren rundt på markedet, var det hele pløjet igennem og vores maver kaldte atter på noget at spise - ud over de smagsprøver vi havde sat til livs på markedet.

Vi gik de få hundrede meter hen til restauranten med frisk brød og bestilte alle lige hvad vi havde lyst til. Det blev en blandet affære og maden blev som sædvanlig serveret i tilfældig rækkefølge efterhånden som køkkenet havde retterne færdige.

Efter en god gang mad, slentrede vi godt mætte tilbage til hotellet. Alle var trætte efter en meget varm eftermiddag. Men mest trætte var nok de, der havde drukket Chang Beer.

City Hotel var egentlig OK og til en fin pris (550 bath pr. værelse). Men der blev gjort meget ud af at pointere, at man skulle passe godt på sine værdier. Store slåer og låse på dørene ud til gangen og ud til toilettet - hvis nogen skulle finde på at kravle op på 4. sal og ind dén vej vidnede om, at hotellet havde haft uheldige fortilfælde med tyveri.

Vi sov nu fint og havde ingen ubudne gæster!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25